Wat is Ballyhoo?
Ballyhoo Webdesign is gelegen in Aalst, oost-Vlaanderen en gespecialiseerd in webdesign, logo ontwikkeling, illustraties, cd design en flash animatie.

Ontwerpen jullie enkel artistieke websites?
Hoewel Ballyhoo aanvankelijk de kunst- en mediasector onderhield, hebben wij sindsdien voor klanten uit allerlei sectoren websites en Flash animaties gecreëerd: voor de bio technologische industrie, culturele – en sociale organisaties, banken en transportfirma’s, overheidsinstellingen, steden, en uitgeverijen, reclame agentschappen e.a.

Waar komt de naam ‘Ballyhoo’ vandaan?
‘ballyhoo’ is Amerikaans ‘slang’ uit de fifties. Het betekent: schreeuwerige publiciteit of reklame; ‘een vulgaire of misleidende manier van aandacht trekken’ en ‘oproer’.

Het is aan u om te oordelen of dit een goede naam is voor een webdesign studio, of een absolute miskleun..

Hoeveel kost een website?
Om een website te bouwen, worden budgetten voorzien van 900 € tot 10.000 € en meer…

Waarom zijn de prijsverschillen tussen websites zo groot:
Omdat er verschillende types van websites bestaan, met verschillende functionaliteiten. Afhankelijk hiervan, zijn er soms 1 of meerdere personen vereist om de site te bouwen. Het kan gaan van 40 werkuren tot zelfs verscheidene maanden om een site af te werken. De grootte van de site: het aantal pagina’s en de hoeveelheid beeldmateriaal spelen ook een bepalende rol.

Je zou kunnen stellen dat er drie types websites bestaan : statische, dynamische en flash web sites.
1. Een statische website wordt opgebouwd zonder flash, is niet database-gestuurd en wordt niet door de klant onderhouden maar, volgens zijn behoefte, geregeld geupdate door Ballyhoo.
2. Bij een dynamische website, wordt de inhoud van pagina’s databasegestuurd weergegeven, en kan de gebruiker met een eenvoudig gebruiksvriendelijk systeem, zonder technische voorkennis, de site zelf updaten.
3. Een flash site bestaat uitsluitend uit flash animatie met interactiviteit.

Wat is een ‘database-gestuurde’ (dynamische) website en wanneer heb ik dit nodig?
Een dynamische website, is een site die inhoud (content) toont (data/tekst /beelden) die uit een database worden opgehaald. Toen de eerste websites op World Wide Web (www) verschenen, bestonden web sites uit vele pagina’s met informatie. Wanneer een bedrijf 1.000 items op een site wou tonen, moest een designer minstens 1.000 pagina’s bouwen. Dit was niet alleen zeer tijdrovend maar vooral problematisch als de informatie moest worden bijgewerkt. Nu kan een site duizenden pagina’s hebben, die allen door één of meer databases worden aangedreven. En de klant kan de site zelf onderhouden zonder enige technische of grafische voorkennis van webdesign.

Welke voordelen heeft zo’n dynamische website?
Één van de grootste voordelen, is dat je items zeer snel kan toevoegen wijzigen en verwijderen. Zodra de informatie in de database wordt veranderd, en op de server van uw site wordt gezet, is de informatie op de website zichtbaar. Database- gestuurde Flash sites zijn ook populairder geworden de laatste jaren. Ballyhoo maakt geen database-gestuurde Flash sites, omdat het voorlopig nog in uw voordeel is om een dergelijke site zonder Flash te maken (bijvoorbeeld i.v.m. de pageranking van zoekmachines).

Wat is Flash en waarom worden vele sites in Flash gebouwd nu?
Flash is de moderne naam voor een programma, van één van de vroegste ontwerp-instrumenten, die designers toestond om diverse dingen op het Web te animeren. De originele bedoeling was, ontwerpers toe te staan om vector tekeningen te animeren. Zodra designers met deze software begonnen te experimenteren, werd deze technologie gebruikt om ook bitmapbeelden te animeren en geluid en gesproken taal toe te voegen. Een paar jaar geleden kocht Macromedia dit programma, noemde de software ‘Flash’ en nu is deze software veel van zijn oorspronkelijke capaciteiten vooruit. In 2006 kocht Adobe deze software dan weer over.

Nu wordt Flash gebruikt om video af te spelen, die snel over internet kan worden gedownload en bekeken, om muziek te beluisteren, in reclamespots van TV én om volledige websites of presentaties te creëren.
Met hoge bandbreedtetoegang (ADSL, Kabel, enz.), kunnen wij nu van sites genieten, die vroeger te veel tijd in beslag namen om te downloaden en gezien te worden.
Maar nog steeds zijn er enkele belangrijke technologische beperkingen en we hebben geconstateerd dat sommige designfirma’s de Flash software vandaag niet altijd in het beste belang van de klant gebruiken. Alhoewel Ballyhoo een absolute Flash-pionier en fan is, vinden wij dat Flash zeker niet in alle websites optimaal gebruikt kan worden.

Zijn de webdesign prijzen niet veel lager tegenwoordig?
‘Ja’ en ‘neen’.

In 1995 bouwden website ontwerpers zeer eenvoudige types websites voor bijvoorbeeld 2.000 €. Dezelfde sites kunnen nu door bedrijven gemaakt worden voor 500 tot 1000 € (of door om het even wie met WYSIWYG software (what you see, is what you get). Ook kopen sommige agentschappen kant-en-klare templates aan voor lage bedragen van 6 € tot 80 € en verkopen deze als originele website aan klanten. Wat uiteraard een grotere winstmarge realiseert aan een laag bedrag voor de klant.
Professionele ontwerpers en degelijke firma’s daarentegen creëren nu zeer verfijnde sites, met hulpmiddelen die 10 jaar geleden niet beschikbaar waren, die weken creatie en studie vragen en een team van 2, 3 of meer mensen vergt.
De (statische) websites kosten typisch minder en dynamisch websites of volledige flash sites kosten meestal meer.

Hoe weet je wat een ‘ eerlijke ‘ of ‘ redelijke ‘ prijs is, om een website te laten bouwen?
Er zijn twee manieren die wij kunnen adviseren om dit te bepalen.

1. Contacteer drie firma’s voor een offerte. Wat ook het gemiddelde is tussen deze drie ramingen, zal meest waarschijnlijk een faire prijs zijn.
2. Vraag de firma om je een raming van het aantal werkuren (aantal pagina’s en hoeveelheid beeldverwerking) te geven die het project zal vergen.
3. Vergelijk de resultaten van de verschillende firma’s. Want ook als leek kan je al snel de originele en kwalitatieve websites onderscheiden.
Templates herkent je evenwel moeilijk. Enkel door veel te surfen op internationale sites die templates aanbieden aan designers, kan je deze herkennen.

Hoe lang duurt het om een Web site te bouwen?
De gemiddelde website die Ballyhoo creëert, loopt van minstens 4-6 weken tot maximum 2 à 3 maanden.

Verzorgen jullie ook de Hosting?
Nee. Ballyhoo verleent geen webhosting diensten, omdat er genoeg degelijke bedrijven bestaan die hierin gespecialiseerd zijn.

Wij kunnen je goede hostingbedrijven aanraden of tips geven omtrent prijzen en technische aspecten, die je zelf makkelijk kan checken.

Biedt Ballyhoo SEO (Search Engine Optimalisatie) aan?
‘Ja’ en ‘neen’.

SEO is een duur woord een hoeveelheid aan technieken om een website beter te laten ‘scoren’ bij Google of andere zoekmachines.
Er zijn firma’s (enkele goede en heel veel minder betrouwbare) die deze diensten aanbieden aan (soms) té hoge bedragen. Een degelijke firma herkent je aan het feit dat men eerlijk is i.v.m. de resultaten. D.w.z. dat men je geen super hoge pageranking garandeert in een bepaalde tijdsspanne.. omdat dit eenvoudigweg niet mogelijk is. Google zelf adviseert om deze bedrijven duidelijk uit te checken.
Voor zover wij en onze collega’s weten, zijn Google resultaten niet te manipuleren. Integendeel zelfs, Google stelt zijn algoritmen steeds fijner af, om websites zonder reële content met manipulaties uit de zoekresultaten te gooien. Zegt je zelf, waarom zou Google zijn integriteit verkopen of laten manipuleren? Het zou heel snel niet meer de grootste en meest betrouwbare zoekmachine ter wereld zijn..

Wat men kàn doen om de zoekresultaten gerichter te sturen, is bijvoorbeeld werken met juiste kernwoorden, beschrijvingen en aanmeldingen bij de bepaalde zoekmachines en link-pagina’s die met uw onderwerp hebben te maken. De optimalisatie van uw teksten en alt-tags is ook heel belangrijk. De kwaliteit van de websites die naar je linken, bepaalt ook indirect de waarde van uw pageranking. De belangrijkste ‘SEO’ principes zijn eenvoudig maar sterk uitgebreid en wel efficiënt op lange termijn. Een goede ‘pageranking’ door Google of andere zoeksmotoren, hangt nog steeds voornamelijk af van uw content én van de technische ontwikkeling, structuur en navigatie van uw website.

Ballyhoo past deze veelheid aan regels ALTIJD toe en we adviseren je ook over de content van uw website. Telkens wanneer Ballyhoo belangrijke wendingen ontdekt over de werking van SEO, wordt dit door ons toegepast op alle websites die we hebben gecreëerd.
Dit maakt dat de door ons gemaakte sites – op termijn – meer suksesvol worden bij de zoekmachines. En hierdoor wordt ook de web site van Ballyhoo Webdesign indirect beter geplaatst. je begrijpt dat wij er zelf alle belang bij hebben om uw site te ontwikkelen volgens de beste SEO principes.
Dit is de beste garantie die we je kunnen geven. Want je kent nu immers ook onze motivatie..

SEO is belangrijk.

Stel uzelf deze vraag: Wordt uw website goed gevonden in de zoekmachines?

Want .. als uw doelgroep uw website niet kan vinden, dan vinden ze waarschijnlijk die van de concurrent.

Indien u hierover meer wil weten: dit is dé plaats om te starten: http://www.google.com/support/webmasters

Google..

Om goed te scoren op Google voorziet Google zelf een aantal tools. Een daarvan is de Google sitemap. Door een Google een URL te geven die verwijst naar een XML pagina op uw website kan Google uw volledige site indexeren. Deze XML pagina beschrijft uw volledige website in een voor Google verstaanbaar formaat. Ballyhoo Webdesign & Graphics genereert deze pagina voor u zonder dat u er naar moet omkijken

Hoe verloop het bouwen van een website?
Een Website ontwikkelen, kan een complex proces zijn, wat afhangt van het type website en van uw behoeften. Hier is een basisoverzicht van de stappen dat Ballyhoo volgt:

1. Een eerste gesprek met de klant, om uw wensen, uw producten en ook uw doelgroep en uzelf beter te leren kennen.
2. Nadien wordt er een voorstel met een sitemap gecreëerd, wat een overzicht geeft van hoe wij aan die wensen kunnen voldoen. Wanneer de cliënt tevreden is met het voorstel, maken we een contract/offerte waarbij ook de deadline opgenomen is.
3. We stellen het nodige team van specialisten samen om aan het project te werken. De taak van elke specialist wordt bepaald en de tijdsplanning per project wordt vastgesteld.
4. Wanneer elke specialist een fase van het project heeft voltooid, wordt de klant om feedback gevraagd.
5. Wanneer alle fasen van het project voltooid zijn en goedgekeurd door de klant, wordt de site verder afgewerkt en online getest.
6. De klant geeft feedback, zodat de nodige aanpassingen kunnen worden gemaakt.
7. De website wordt officieel gelanceerd.

Waar is de Ballyhoo gevestigd?
Ballyhoo is gevestigd in het centrum van Aalst, Oost-Vlaanderen in de galerij ‘Het Krooncenter’, die met een parking (‘Kroonparking’) verbonden is. Deze parking kost 0,5 € per half uur. Aalst ligt 20 minuten voorbij Brussel of Gent. Hier vindt je een plannetje.

Waarom met Ballyhoo werken?
1. We zijn online sins 1994! En hebben zodus al lang ervaring in de sector.

2. We zijn niet bang om onze mening uit te spreken en je advies te geven omtrent uw inhoud, om je een kwalitatief product te kunnen maken.
3. We hebben deskundigen in alle fasen van het ontwerp: het grafische ontwerp, flash, PHP en MySql, Asp.net.
4. We zijn pionier en maken unieke designs met Flash.
5. We komen tot een oplossing voor om het even welk probleem dat je ons voorlegt.
6. Ballyhoo creëert unieke ontwerpen die je nergens anders vindt, en die je onderscheiden van uw concurrenten.
7. We zijn makkelijk en duidelijk om mee te werken.

Communicatie.
Een belangrijk en tijdrovend onderdeel van het project, is de feedback van u, de klant. Wanneer een fase wordt voltooid, wordt het werk online geplaatst zodat je een overzicht heeft. Houd er ook rekening mee dat het aanmaken van de content (digitale correcte en/of vertaalde teksten, digitaal beeldmateriaal, documenten, contactgegevens enz.), wat door je gebeurt, dikwijls meer tijd in beslag neemt dan vooraf gedacht.

Wanneer je zelf niet altijd beschikbaar bent om content te verwerken, vorderingen te bespreken, vragen we om een contactpersoon te benoemen voor het nemen van beslissingen en bespreken van de evolutie van het project. Deze persoon moet voldoende tijd kunnen vrijmaken om de website te evalueren, de content tijdig toe te zenden en ons feedback te geven. Zoniet kan het project langer uitlopen dan de vooropgestelde deadline.

Wat is de eerste stap om bij Ballyhoo onze site te laten maken?
Mail ons: info@ballyhoo.be

Intellectuele eigendomsrechten © 2014 BALLYHOO:

Je aanvaardt en erkent dat de website van BALLYHOO foto’s, afbeeldingen, tekeningen, teksten, informatie en andere materiaal kan bevatten, die beschermd zijn als intellectuele eigendomsrechten van BALLYHOO. Als gebruiker krijg je van BALLYHOO een niet-exclusief recht om de website te gebruiken voor persoonlijke doeleinden. Dat betekent dat je de website mag bekijken, van deze informatie kennis nemen en ze in het kader van de diensten die op de BALLYHOO website worden aangeboden, op een normale wijze mag reproduceren en gebruiken. Elk toegestaan gebruik van informatie houdt in dat de bron van de informatie steeds op een zichtbare en duidelijke manier wordt vermeld met een link naar de betreffende pagina. Behoudens wat hierboven vermeld is, is het niet toegestaan om de website (op welke manier of op welke drager dan ook) geheel of gedeeltelijk te kopiëren, aan te passen, te vertalen, te verkopen, te verhuren, uit te lenen, mede te delen aan een publiek of zelfs afgeleide werken van voormelde elementen te creëren zonder de uitdrukkelijke schriftelijke en voorafgaande toestemming van BALLYHOO.